You are here

Bingo gaat om méér dan geld alleen

In de wereld van bingo vragen spelers zich af of ze uiteindelijk bingo kunnen blijven spelen. Met het verhogen van belastingen op bingo in het Verenigd Koninkrijk vraagt menig speler zich af of David Cameron ooit een bingohal van binnen heeft gezien. Volgens een artikel uit Het Laatste Nieuws (HLN.be) zeggen bingospelers ook dat het spelen van het spel is niet alleen om geld gaat.

Bingo op casino777.be maakt ten gevolge van de huidige Belgische kansspel belasting moeilijke tijden door en vandaag de dag zijn er nog slechts 3.000 leden over.

Gedroen Verhelst uit Aalst, een bingospeler, was slechts één nummer van het uitroepen van ‘Full House’ verwijderd. Ze won slechts een kleine prijs van maar € 15, maar Gedroen zegt dat het niet het geld is maar het sociale aspect dat haar trekt in het spelen van bingo.
Anita woont een paar keer per week een bingo bij om zich te ontspannen naast haar twee banen.

"Ik woon alleen dus wat heb ik nog meer, afgezien van de middag televisie?" zegt zij.
"Misschien begrijpen politici in de echte wereld niet wat deze plaatsen voor ons betekenen."
"Een bingohal is geen wedkantoor. Het is een buurthuis, een grote familie.”
"Als een ouder lid niet komt opdagen pakken we de telefoon en kijken we of alles in orde is. We denken aan elkaars verjaardagen en sturen elkaar kaarten met Kerstmis.”
"Het zou leuk zijn om mensen de beste omgeving te bieden die we kunnen. Ze willen niet naar pubs en ze willen niet thuis alleen zitten.”
"Als deze plaats ophoudt met bestaan, dan is er niets dat het kan vervangen."

De eens een bruisende bingohal vervaagt snel en het lijkt dat de spelers er niets aan kunnen doen om het te stoppen. Bingoclubs zijn gevuld met moeders, dochters, zussen, oma's en vrienden. Het is een gemeenschap van mensen die voor elkaar zorgen. Kan men dezelfde omgeving online creëren? Het is geen verrassing dat het gemak van online bingo ook heeft bijgedragen aan de val van bingohallen. Wij vragen ons af hoeveel spelers nog steeds koesteren naar hun lokale clubs.